Att leva i England

Många svenskar flyttar till England. Oerhört många, faktiskt. Och det finns mycket som man som svensk i England bör ha någorlunda koll på. Man måste inte bara lära sig engelska någorlunda bra, utan också ha lite kunskap om landets klimat, och hur det fungerar med allt från myndigheter till arbete, studier och försäkringar. Visst, man behöver inte veta allt från början. Man kan göra som många andra och åka dit, begå alla de där misstagen som man gör, lära sig av dem, och inte göra om dem.

Eller så läser man om andras misstag och erfarenheter innan man åker, och slipper således de kostsamma snedstegen. Använd länken ovan för att ta dig till en hel artikelserie om att leva i England!

Bland de mer notervärda aspekterna av att bo i England återfinns fukten. England är ett mycket fuktigare land än Sverige är, och luftavfuktare i minst två rum är att rekommendera. Vidare ber fortfarande vissa företag och tjänster om kortinformation via post. Man ska förstås undvika detta genom att insistera på att få ringa och ge sin information istället. England har dock sina fördelar. Hatar man att åka i storhandla? I många städer är det väldigt billigt med hemleverans från de större matkedjorna. För en så billig penning som tre pund kan du få dina varor hemlevererade när du vill. Beställ online istället för att åka till varuhuset och svettas i långa köer!

En annan intressant sak med England är förstås engelsmännen och inte minst arbetarklassens slang. Är man van vid amerikanska TV-serier så kan man ibland bli förvirrad. För att ta ett exempel: En engelsman som säger att han är ”pissed” är inte förbannad, utan berusad. I England krävs det ett ”pissed off” om man vill säga att man är arg, medan det i USA fungerar även utan ”off”. Sådana saker kan vara bra att veta!

Kommentarer inaktiverade.