Reseguide Australien

Planerar man att resa så långt som till Australien så är det en god idé att läsa på om sitt resmål innan. f fall som helst så gör ni helt rätt i att valt Australien som er destination! Vi har själv varit där och kan nästan garantera att det blir en av er bästa resa. Australien bjuder in till mycket, landet är så pass stort att hela 17 stycken Sverige får plats och det är därför bra att läsa på, precis som vi gjorde innan vi reste. Det finns många sevärdheter och saker man ska ha gjort innan man lämnar landet, så som att testa någon av Australiens många vingårdar (hela 60 stycken!) i t ex Barossa Valley, Ayers Rock, den gigantiska sandstenen som nästan lyser rött i solnedgången, Operahuset i Sydney, dyka i stora barriärrevet är ett måste!

Landet är stort, vi skulle faktiskt vilja säga enormt och vi kan bara tacka Destination Australien för deras reseguide om Australien!

Stränder på Gran Canaria

Gran Canaria är en miniatyrkontinent med ett brett utbud av stränder så olika som de föränderliga landskap som väntar på att upptäckas. Nästan 60 kilometer stränder, 236 av kilometer kust, som ligger under en mild sol som verkar ha gjort den här ön till sitt hem. Gran Canaria har många olika typer av stränder, och är en riktig magnet som har lockat generationer av resenärer från hela världen. De är världsberömt och trångt, till exempel den långa sträcka av sand vid Maspalomas, en stor remsa av gul sand, som sträcker sig från Playa del Inglés till foten av den stora Maspalomasfyren där gränsar det till en öken på öns sydspets.

Den södra delen av ön har en lång rad av stränder. Lugna och familjära som San Agustín, Amadores, och den lilla Puerto de Mogán, eller lite livligare såsom traditionella turistenklaven i Puerto Rico, en av platserna med det bästa vädret i landet. En myriad av små stränder packas i den södra delen av Gran Canaria, alla av dem skryter med fint väder nästan hela året om. Några är för turister, med ett brett utbud av bekvämligheter. Andra ger en perfekt tillflyktsort för dem som behöver mer avskilda platser.

Stränderna på norra delen av ön passar den sistnämnda profilen bättre, t.ex. de små havsenklaverna som Agaete, den perfekta platsen för dem som vill lämna sitt upptagna liv bakom sig. Huvudstaden Las Palmas de Gran Canaria – även den i norr – skryter stolt med det egna speciella landmärket: den kosmopolitiska Las Canteras-stranden, en urban 3 mil lång sträcka av sand som packar staden med simmare och surfare.

Gran Canaria erbjuder alla tjänster som ett fullt utvecklat semestermål ska göra, med en fin turisttradition, och där tusentals européer återkommer varje år och här kan du boka hotell på Gran Canaria. Här kan du se en värld av stränder koncentrerade till en liten holme. Det är bara att komma när du vill eftersom det fina vädret sällan tar ledigt här.

Flyg å far

Vissa reser extremt mycket, det kan vara att man har ett jobb som kräver att man flyger en del eller det kan vara att man är pensionär och vill ägna all sin lediga tid till nya upplevelser. Oavsett vad är det så är man intresserad av att hitta de bästa flygpriserna i butik eller på webben, därför är det en bra idé att i tid före resan jämföra flygpriserna på en jämförelsesida, det finns några, momondo, skyscanner och www.flyg.nu. Det är sajter som garanterar dig att hitta alla flygbiljetter för det resmålet som du söker efter, flygresorna är sorterade i pris men du kan också välja att sortera på flygtid och andra parametrar som är av intresse när du ska iväg.

Ett exempel, när jag skulle boka flyg till Gotland i somras kollade jag först på Malmö Avioations hemsida, eftersom det var de jag vill resa med. Det var väldigt dyrt eftersom flyget gick redan dagen därpå. Jag kollade då in på en flygjämförelsesida och kunde då se att resebyåerna hade samma resa men 1000 kr billigare. Jag sparade alltså en tusenlapp!

Vikten av att ha ett stabilt webbhotell

Vikten med ett stabilt webbhotell. När du ska köpa ett webbhotell är det viktigt att du skaffar ett stabilt webbhotell annars riskerar dina sajter att bli otillgängliga med jämna mellanrum. Visst är priset, utrymmet, trafikmängden, prestandan och supporten viktig, men det viktigaste är nog i alla fall att ditt webbhotell är stabilt.

Ett stabilt webbhotell är ett webbhotell som sällan eller aldrig drabbas av driftstörningar. Om ett webbhotell har driftstörningar innebär det att det inte går att kommunicera med webbhotellets servrar och eftersom dina sajter ligger på servrarna kommer dina besökare (eller potentiella besökare) inte åt dina sajter. Dina sajter är alltså nere när den server som dina sajter ligger på är nere. Det här är naturligtvis inte bra
eftersom du förlorar besökare, besökare som kanske inte återkommer. Om ditt
webbhotell inte är stabilt kommer det här hända om och om igen och det är
verkligen inte bra.

Så när du ska köpa webbhotell bör du kolla på nätet vad andra säger om
webbhotellet som du funderar på att köpa. Dessvärre brukar folk säga helt olika saker om samma webbhotell. Vissa tycker att ett visst webbhotell är grymt medan andra tycker det suger. Försök därför hitta pålitliga källor som uttalar sig om webbhotellet, det kan handla om seriösa sajter som gör djupgående recensioner av olika webbhotell och kunniga datorbloggare.

Att leva i England

Många svenskar flyttar till England. Oerhört många, faktiskt. Och det finns mycket som man som svensk i England bör ha någorlunda koll på. Man måste inte bara lära sig engelska någorlunda bra, utan också ha lite kunskap om landets klimat, och hur det fungerar med allt från myndigheter till arbete, studier och försäkringar. Visst, man behöver inte veta allt från början. Man kan göra som många andra och åka dit, begå alla de där misstagen som man gör, lära sig av dem, och inte göra om dem.

Eller så läser man om andras misstag och erfarenheter innan man åker, och slipper således de kostsamma snedstegen. Använd länken ovan för att ta dig till en hel artikelserie om att leva i England!

Bland de mer notervärda aspekterna av att bo i England återfinns fukten. England är ett mycket fuktigare land än Sverige är, och luftavfuktare i minst två rum är att rekommendera. Vidare ber fortfarande vissa företag och tjänster om kortinformation via post. Man ska förstås undvika detta genom att insistera på att få ringa och ge sin information istället. England har dock sina fördelar. Hatar man att åka i storhandla? I många städer är det väldigt billigt med hemleverans från de större matkedjorna. För en så billig penning som tre pund kan du få dina varor hemlevererade när du vill. Beställ online istället för att åka till varuhuset och svettas i långa köer!

En annan intressant sak med England är förstås engelsmännen och inte minst arbetarklassens slang. Är man van vid amerikanska TV-serier så kan man ibland bli förvirrad. För att ta ett exempel: En engelsman som säger att han är ”pissed” är inte förbannad, utan berusad. I England krävs det ett ”pissed off” om man vill säga att man är arg, medan det i USA fungerar även utan ”off”. Sådana saker kan vara bra att veta!

Köksbeslag

Vid ett köksbygge så är det viktigt att man låter alla detaljer komma under luppen när man planerar för själva kökets utseende. Genom att ge alla detaljer en lika stor betydelse så kan man på millimetern bestämma exakt hur man vill att köket ska se ut. Genom att planera noggrant innan bygget sätter igång och att då föra över exakt alla detaljer som man ser framför sig i huvudet, som tillexempel köksbeslag, på papper så kommer bygget gå mycket smidigare och missförstånd kommer att undvikas eftersom att alla nu vet hur du vill ha det. Köksbeslag är förövrigt en detalj som är otroligt viktig när det kommer till utformningen av kökets design, eftersom att man oftast har flera köksbeslag i köket så spelar deras utseende en väldigt stor roll. De finns dessutom lite överallt i köket vilket gör att man exponeras för dem till en väldigt stor nivå. Genom att planera så gör man alltså så att köksbygget går smidigare och ibland kanske till och med billigare eftersom att misstag enklare undviks.

Kökshandtag- och beslag

När man ska bygga ett kök så är det väldigt viktigt att man innan man sätter igång
med bygget noggrant planerar för hur man vill att köket ska se ut. Detta för att  man ska undvika några missar som blir kostsamma att ändra när själva arbetet väl har satt igång. När det gäller designen så är detta extra viktigt. Man måste ta alla detaljer i beaktande, för att kökets designlinje ska uppnås så måste man inse att ingen detalj är för liten. Handtag och beslag är två små detaljer som spelar väldigt stor roll för slutresultatet. Av handtag och beslag så har man oftast flera i köket och detta innebär att man är mer exponerad för deras utseende, dessutom gör spridningen när det kommer till monteringen att de syns ännu mer. När det gäller planeringen av kökets design så är det således viktigt att man verkligen tänker på att en kedja aldrig är starkare än sin svagaste länk och att man låter det tankesättet genomsyra planeringen.

Vilket hotell ska du välja?

När man bokar en resa gör man det antingen genom att köpa ett helt paket som kan inkludera flygresa och hotell men även halv- eller helpension vilket betyder att du också får mat. Det är dock inte alla som föredrar att köpa färdiga paket där hela resan och vistelsen är planerad. Att boka sin flygresa genom något lågprisbolag och boka hotellet på orten själv är inte alls någon stor process. Fördelarna är många, du behöver inte acceptera researrangörens förvalda hotell utan kan helt enkelt välja vilka hotell som helst. Varför inte dela upp boendet på flera olika hotell, att bo på hotell är en del av själva reseupplevelsen så varför inte boka flera hotell! Det är inte alltid helt lätt att veta vilka hotell som är värda att boka, men genom många och väl utvecklad reseguider på nätet är det lätt att hitta inspiration och tips när du väljer hotell. Du kan också kolla runt på bloggar efter andras personliga erfarenheter eller renodlade hotellbloggar för att hitta tips, hotellbloggen.se är en svensk reseblogg som fokuserar på hotell utan begränsning.

Japan

Japan har en intressant historia som sträcker sig långt bakåt i tiden. Forskare tror att Japan varit civiliserat av människor i minst 35,000 år, men de tidigaste lämningar man hittat är bara från 12,000 f. Kr.

Inte så mycket är känt av Japans tidiga historia. Jomonperioden började ungefär 10,000 år f. Kr, som var en slags stenålderskultur där människorna levde som jägare och samlare. Det första kejsardömet tros ha bildats kring 660 f. Kr, och det är även vid denna tid som landet blev officiellt grundat. Det råder dock lite oklarheter kring årtalet, då Ojin som den förste kejsaren hette, kan ha härskat flera hundra år senare efter det officiella datumet.

Prag

I Prag kan man uppleva det historiska arvet från det romerska riket, den Habsburgska monarkin till andra världskrigets avtryck. När den totalitära kommunistregimen i Tjeckien upphörde 1989 så började Prags turistantal att öka och staden har snabbt kommit att bli populär.

Prag omges av floden Vltava och den enastående Karlsbron förbinder stadens delar. Karaktäristiskt för Prag är att många byggnader är utrustade med spiror, utsiktstorn och kupoler. Staden är också känd för att vara kärlekens stad och endast romantiken sätter gränser. Tillbringa till exempel en natt på ett slott med din partner. Eller kyss varandra i barockträdgården under blomstertid. Eller varför inte ta en tur med någon av stadens ångbåtar.