Stränder på Gran Canaria

Gran Canaria är en miniatyrkontinent med ett brett utbud av stränder så olika som de föränderliga landskap som väntar på att upptäckas. Nästan 60 kilometer stränder, 236 av kilometer kust, som ligger under en mild sol som verkar ha gjort den här ön till sitt hem. Gran Canaria har många olika typer av stränder, och är en riktig magnet som har lockat generationer av resenärer från hela världen. De är världsberömt och trångt, till exempel den långa sträcka av sand vid Maspalomas, en stor remsa av gul sand, som sträcker sig från Playa del Inglés till foten av den stora Maspalomasfyren där gränsar det till en öken på öns sydspets.

Den södra delen av ön har en lång rad av stränder. Lugna och familjära som San Agustín, Amadores, och den lilla Puerto de Mogán, eller lite livligare såsom traditionella turistenklaven i Puerto Rico, en av platserna med det bästa vädret i landet. En myriad av små stränder packas i den södra delen av Gran Canaria, alla av dem skryter med fint väder nästan hela året om. Några är för turister, med ett brett utbud av bekvämligheter. Andra ger en perfekt tillflyktsort för dem som behöver mer avskilda platser.

Stränderna på norra delen av ön passar den sistnämnda profilen bättre, t.ex. de små havsenklaverna som Agaete, den perfekta platsen för dem som vill lämna sitt upptagna liv bakom sig. Huvudstaden Las Palmas de Gran Canaria – även den i norr – skryter stolt med det egna speciella landmärket: den kosmopolitiska Las Canteras-stranden, en urban 3 mil lång sträcka av sand som packar staden med simmare och surfare.

Gran Canaria erbjuder alla tjänster som ett fullt utvecklat semestermål ska göra, med en fin turisttradition, och där tusentals européer återkommer varje år och här kan du boka hotell på Gran Canaria. Här kan du se en värld av stränder koncentrerade till en liten holme. Det är bara att komma när du vill eftersom det fina vädret sällan tar ledigt här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>