London

London är Storbritanniens huvudstad och är en av Europas största städer. För turisten fullkomligt kryllar det av sevärdheter i denna förtjusande stad. Den mäktiga floden Themsen rinner genom London Tower Bridge som är en mäktig bro som upprättades på 1800-talet. Bron är en viktig överfart över Themsen.

Det officiella kungliga resident Buckingham Palace besöks ständigt av turister som antingen vill beskåda vaktavlösningar eller vara delaktiga i mottagningar eller ceremonier. I centrala London ligger Piccadilly Cirkus som är ett världsberömt torg. Därifrån är det nära till de nästan oändligt antal butiker som omringar platsen. Det sägs att Londonbor sannolikt möter bekanta eller vänner genom att uppehålla sig på platsen en kort stund.

Och vill du hålla ett offentligt tal så bör du bege dig till någon av de Speakers’ Corner som ofta finns i Londons parker. Men skulle talen vara opassande får man se upp så att inte polisen ingriper.

Det finns hur mycket som helst att upptäcka i London och för att hinna med så mycket som möjligt så rekommenderas att man tar en tur i en klassisk dubbeldäckare. Det går många turer för turisternas skull, och turerna genomförs via populära sevärdheter med möjlighet till avstigning om man vill ägna extra tid åt en specifik sevärdhet.


Kommentarer inaktiverade.